Újdonság az Audiról
2018.02.14.

Szalonunkban az új Audi A8

A haladás a mi ígéretünk, amelyet még sohasem válthattunk be olyan átfogóan és széleskörűen, mint most, az Audi A8 révén. E modellel új formai nyelvezet, a kezelés új alapötlete és a minőség új szintje jelenik meg – az új Audi A8 a luxuskategória jövőjét testesíti meg.
Audi A8

Az A8 számára extra felszerelésként rendelhető Audi AI aktív futómű két alapvető feladatot lát el. Egyfelől mindenfajta terhelési állapot mellett átfogóan és különösen hatékonyan gondoskodik a jármű oldal- és hosszirányú stabilizálásáról, mégpedig az útburkolat állapota, illetve az autó útfekvése és sebessége figyelembevételével. Mindez jóval színvonalasabb menetkényelmet biztosít. Másfelől e fejlesztés a passzív biztonságot is hatékonyan növeli: a quattro összkerékhajtás révén rendelkezésre álló hatékony vonóerő-átadási képességek mellett vészfékezéskor a fékerő lehető legpontosabb elosztását is segíti mind a négy kerékre. A rendszer aktívan kiegyenlíti a karosszéria bólintó mozgásait, így a fékút jóval rövidebbé válik. Oldalirányú ütközés esetén pedig mintegy fél másodperc alatt akár 80 milliméterrel is megemelkedhet a karosszéria, így növelve az utastér biztonságát.

Legyen éppen szó rövid vagy hosszú távokról, az új Audi A8 volánja mögött bizonyosan kipihenten érkezik úti céljához. Erről számos igényes felszerelés gondoskodik, amelyek kiemelkedő kezelési kényelemmel elégítik ki a legmagasabb igényeket is – indulás előtt, menet közben és a megérkezést követően egyaránt. Az új Audi A8 a vezetés az Audi modelljeire jellemző élvezetét a színvonalas utazás élményével bővíti tovább. A kényelmes hátsó üléseken helyet foglaló utasok bőséges térkínálatot élvezhetnek, amely még az új A8 elődjéhez viszonyítva is jól érzékelhetően bővült. Miközben az aktív futóműtechnika minden menethelyzetben az autózás éppoly zavartalanul kényelmes, mint dinamikus élményét kínálja, az Ambiente-világítás, valamint az innovatív komfort- és szórakoztató funkciók a legmagasabb színvonalon gondoskodnak a pihentető utazásról. Aligha lazíthat másutt kellemesebben, mint az Audi A8 pihenőülésében, amely sokrétű állítási lehetőségeivel, opcionális masszázsfunkcióval, illetve a pihentető testhelyzetet szolgáló lábtartóval a legmagasabb színvonalú üléskényelmet biztosítja a jobb hátsó utas számára. Az első utasülés ilyenkor különösen hosszan tolható elektromosan előre, háttámlája pedig a lehető legtágasabb lábtér érdekében előrehajtható. Az Audi A8 hátsó ülését a lábtartó lábmasszázsfunkciója és az Audi Tabletekkel kialakított hátsó szórakoztatórendszer (Rear Seat Entertainment) avatja tökéletes pihenőhellyé.

A levegőminőség-csomag gombnyomásra a teljes utasteret diszkrét és kellemes illattal tölti be. Összesen kétféle, kifejezetten e modell számára kreált illat áll rendelkezésre, amelynek intenzitása az MMI touch response segítségével aktiválható és három fokozatban szabályozható. A rendszer az utastér illatosításával egyidejűleg a külső levegőt is megszűri, s ezzel hatékonyan tisztítja, emellett ionizálással jól érzékelhetően javítja a légminőséget.

Az érintésbeli visszajelzéssel is szolgáló érintőképernyők következetes alkalmazása, egyben a hagyományos kapcsolók és gombok számának csökkentése teljes egészében újszerű kezelési élményt nyújt. A legújabb generációs infotainmentrendszer kezelése intuitívebbé vált. A vezetőre összpontosító műszerfal még modernebb és elegánsabb stílust kölcsönöz a cockpit számára.

Kívánságra az A8 hátsó utasa minden kényelmi és szórakoztató funkció felett átveheti az irányítást. A Rear Seat Remote kivehető Full HD képernyő, amely hálózati kapcsolatban áll az utastér sokrétű funkcióival, és telefonként is használható.