1. Hírek
  2. Minden eddiginél jobb a legkisebb Volkswagen-SUV Már rendelhető az új T-Cross
2023.11.29.
Újdonság a Volkswagentől

Minden eddiginél jobb a legkisebb Volkswagen-SUV Már rendelhető az új T-Cross

Wolfsburg/Budapest, 2023. november 28. – Megkezdte megjelenésében és technikájában egyaránt továbbfejlesztett T-Cross sorozata előzetes értékesítését a Volkswagen. Az SUV-modell markáns külső dizájnja még karakteresebbé vált, de újak a szériafelszereltségét bővítő, LED-technikájú fényszórói és hátsó lámpái is, belterét pedig még színvonalasabb minőségű felületek jellemezte új műszerfal és új infotainment-generáció jellemzi. Az új T-Cross pedig már Magyarországon is rendelhető!

VW
  • Széleskörűen kibővített alapfelszereltséggel és jelentős műszaki fejlesztésekkel érkezik az új T-Cross;
  • Új kialakítású belső tér színvonalas anyagválasztással és új infotainment-generációval
  • Még karakteresebb dizájn a szériafelszereltséghez tartozó, új LED-fényszórókkal és ugyancsak LED-technikájú hátsó lámpákkal

Az új T-Cross három gazdaságos turbófeltöltésű benzinmotorral (TSI) jelenik meg a kínálatban, amelyek 70 kW (95 LE), 85 kW (115 LE), illetve 110 kW (150 LE) teljesítményt produkálnak. Palettáján háromfelszereltségi szint –a Life, valamint a Style (elegáns) és az R-Line (sportos) csúcsváltozatok – sorakozik és három új külső szín – Szőlősárga, Világoskék metál és Királyvörös metál – is megjelent.


A térkínálat sokoldalú bajnoka családi és szabadidős programokra – A T-Cross beltere letisztult kezelésével, akár öt személy számára is kiegyensúlyozott térkínálatával, hosszirányban 140 milliméteres távon állítható hátsó ülésével és széleskörűen variálható csomagterével bizonyul meggyőzőnek. Ha minden ülése foglalt, a hátsó üléstámlák magasságáig pakolva 385 és 455 liter között alakítható a T-Cross csomagtartója, a 60:40 arányban osztott hátsó ülés lehajtásával pedig az első üléstámlák magasságáig mérve akár 1281 literes sík rakodótér is kialakítható. Mindezeken túl a Life felszereltségi szinttől (csak balkormányos modellek) az első utasülés támlája is már alapkivitelben lehajtható, az így létrejövő 2398 milliméter hosszú, egészen a beltér elejéig nyúló „raktér” pedig a szörfdeszkától a közepes méretű létráig szinte mindent elnyelhet.


Megnövelt függőleges vonófejterhelés bővíti az e-kerékpárok szállítási lehetőségét – A Volkswagen jelentősen, 55-ről 75 kilogrammra növelte a T-Cross vonóberendezésének függőleges terhelhetőségét. A 20 kilogrammos növekmény az extrafelszerelésként rendelhető, levehető vonófejre felülről terhelhető maximális tömeget emeli. Ezzel egyrészt az új T-Cross nagyobb tartalékokkal rendelkezhet nagytömegű utánfutó vontatásakor, másrészt a vonófejre szerelt tartón szállítható kerékpárok megengedett tömege is nő, ami különösen elektromos kerékpárok esetében lehet fontos.


Jelentősen növeli a kényelmet a Menetasszisztens – A T-Cross kategóriájában azon kevés modelljeinek egyike, amelyekhez extrafelszerelésként Menetasszisztens (Travel Assist) is rendelhető. Ez az asszisztensrendszer a jármű hossz- és oldalirányú vezetését is támogathatja, a T-Cross ekkor az elöl haladó járművek és a megengedett sebesség függvényében automatikus gyorsítással és fékezéssel szabályozhatja a sebességet. Ennek során – működési határain belül – a Travel Assist a sebességkorlátozásokat, a kanyarokat és a körforgalmakat is figyelembe veheti szabályzási folyamatában, miközben az autó a Sávtartás-asszisztens (Lane Assist) segítségével tarthatja az éppen igénybe vett forgalmi sávot. Amennyiben az új T-Cross a DSG sebességváltóval készült, az araszoló (Stop-and-Go) forgalomban is automatikusan közlekedhet.


Magyarországon a modell a Life változattól indul, amelynek új felszerelései közé tartoznak a 16 col peremátmérőjű „Nottingham” könnyűfém keréktárcsák, a külső visszapillantó tükrök házaiba épített kivetítőlámpák, valamint az okostelefon-alkalmazások az App-Connectrendszerén keresztül megoldható integrációja. Alapkivitelben ugyancsak a 70 kilowattos TSI-erőforrás gondoskodik a T-Cross Life hajtásáról.


A Style és az R-Line csúcsváltozatok már alapfelszerelésként tartalmazzák a kanyarodófény- és all-weather funkciót is kínáló IQ.LIGHT – LED Matrix-fényszórókat (R-Line: csak Németországban széria), amelyek most jelennek meg a T-Cross választékában. Az új világítási funkciók között az Üdvözlő és búcsú-fényanimáció (Welcome & Goodbye Light) is szerepel, emellett mindkét csúcsmodell már alapfelszerelésként új, 17 col peremátmérőjű, egyaránt modellspecifikus – a Style számára „Manila”, az R-Line esetében „Valencia” – könnyűfém keréktárcsákkal, külső háttérvilágítással, illetve dinamikus irányjelzővel és féklámpával működő, LED-technikájú hátsó lámpákkal készül. Míg az új T-Cross Style inkább az eleganciára helyezi a hangsúlyt, R-dizájn szerinti lökhárítóival a T-Cross R-Line a sportos karakterét emeli ki.


Mindkét csúcsmodell bővített infotainment-felszereltségének része az App Connect az Apple CarPlay és az Android Auto számára (vezetékes és vezeték nélküli), valamint a telefon-interfész.

Alapkivitelben mindkét modellben a 85 kilowattos TSI-motor dolgozik (opcióként hétfokozatú DSG sebességváltóval). A Life, a Style és az R-Line változatok extraként a 110 kW teljesítményű TSI-erőforrással is rendelhetők, amely eleve hétfokozatú DSG sebességváltóhoz csatlakozik.


A modellváltozatok aktuális áraiért és részletes felszereltségi adataiért keresse fel a Volkswagen konfigurátorát!

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.