Újdonság a ŠKODA-ról
2017.06.16.

ŠKODA Connect – a jövő elérkezett

A cseh autógyártó 2017-ben is kitett magáért. Az ötletes megoldásokról, praktikus kiegészítőkről és tágas helykínálatról híres márka immár a legmodernebb technikai újításokról és szolgáltatásokról is eszünkbe juthat
Skoda connect

A ŠKODA az új SUV-modelljének bevezetésével egy időben elérhetővé teszi megújult connectivitypalettáját is – a könnyen elérhető, egyszerű és nagyszerű szolgáltatások használatával az új generációs ŠKODA Octavia, Superb és Kodiaq tulajdonosai biztonságosabban és kényelmesebben utazhatnak. A következő rövid összefoglalóban bemutatjuk ezen szolgáltatásokat.

A ŠKODA Connect szolgáltatáscsomag alapvetően három részre bontható:

  • Infotainment Online
  • Care Connect
  • Vészhívás

INFOTAINMENT ONLINE

Ezen gyűjtőnév alatt számos online szolgáltatáscsomag érhető el.

Online térképfrissítés és közlekedési információk. Az online térképfrissítésnek és közlekedési információknak köszönhetően a navigációs rendszer mindig naprakész, a térképen folyamatosan frissülnek a vezető számára hasznos forgalmi információk.

Parkolóhelyek és üzemanyagtöltő állomások. Amellett, hogy megkapjuk az úti célunk eléréséhez szükséges haladási információkat, parkolóhelykereső funkció is elérhető, amely képes meghatározni, hogy az adott parkolóban hány szabad hely vehető igénybe.

A töltőállomás-kereső megmutatja, hogy az adott pillanatban milyen töltőállomások találhatók a közelünkben, típusuk, áruk és távolságuk szerint.

Google Earth. A kijelzőn megjeleníthető realisztikus képek segítségével könnyebb a tájékozódás, így még érkezés előtt virtuálisan bejárható a terület.

Hírek és időjárás. Előfizetéssel saját hírportálra is szert tehetünk, ahol kizárólag a saját érdeklődési körünknek megfelelő információk között böngészhetünk.

Az aktuális helyzetet és az úti célt figyelembe vevő rendszerek segítségével pedig automatikusan frissülő időjárási információkat kaphatunk.

Útvonal-importálás. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy a ŠKODA-portálon megjelölt vagy elmentett útvonalak áttölthetők legyenek a navigációs rendszerbe, így egyszerűbbé és kényelmesebbé válik az útvonaltervezés.

A CARE CONNECT funkció két szolgáltatási kört tartalmaz, ezek közül az egyik az úgynevezett proaktív szolgáltatásoké, amelyek összeköttetést biztosítanak a választott márkakereskedéssel; a másik szolgáltatási kör pedig a távoli hozzáférés biztosítása, melynek segítségével akkor is hozzáférhetünk autónkhoz, ha nem ülünk benne.

Proaktív szolgáltatások:

Járműállapot-jelentés. Lényege, hogy aktuális állapotjelentéseket küld autónkkal kapcsolatban.

Szervizidőpont-egyeztetés. A funkció továbbítja az állapotadatokat a választott szervizpartnernek, ha aktuálissá válik a következő szervizidőpont. Ezek után a szerviz felveheti a kapcsolatot az ügyféllel az előjegyzés ügyében.

Infohívás funkció. Ha a használat során bármikor kérdés merülne fel a ŠKODA Connect szolgáltatással kapcsolatban, egy egyszerű gombnyomással kapcsolat létesíthető a call-centerrel.

Műszaki segélyhívás. A műszerfalon felvillanó hibajelzés esetén azonnal felvehető a kapcsolat a call-centerrel, illetve a járműadatok is továbbíthatók az ügyfélszolgálat képviselőihez.

Automatikus balesetértesítés. Abban az esetben, ha az autó olyan mértékű balesetet szenved, melynek során a légzsákok kinyílnak, a rendszer automatikusan vészhívást kezdeményez a központ felé, ahonnan azonnal küldik a segítséget. Ha a szenzorok a sürgősségi hívás határszintjénél enyhébb balesetet érzékelnek, az autó akkor is felkínálja a hívás lehetőségét.

Távoli hozzáférés:

Vezetési adatok. Az utazással kapcsolatos összes adat áttekinthető (fogyasztás, átlagsebesség, távolság, utazási idő), ennek segítségével vezetési stílusunkat a fogyasztás optimalizálásához igazíthatjuk.

Sebességértesítő. Értesít, amikor a jármű eltér az általunk előre meghatározott paraméterektől.

Parkolóhely, fény és hangkürt. Ennek az egyszerű alkalmazásnak a használatával mindig pontosan tudjuk, hol áll az autónk. Térképes ábra áll rendelkezésünkre, amelyen meg van jelölve az autó aktuális parkolóhelye, valamint annak pontos címe és a hozzá tartozó GPS-koordináták is.

Online lopásvédelem. Telefonon vagy e-mailben értesítést küld a tulajdonos részére a riasztásról, beleértve a riasztó bekapcsolásának okát is.

VÉSZHÍVÓ RENDSZER

Abban az esetben, ha a légzsákok vezérlőegysége súlyos balesetet jelez, az autó automatikusan vészhívást kezdeményez. Ezenfelül elküldi az autó pontos pozícióját, az utazás irányát, az utasok számát és az ütközés súlyossági fokát is.

A vészhívást a sofőr és az utasok is kezdeményezhetik, így abban az esetben is jelezhetünk, ha egy másik balesetnek vagyunk tanúi.

A ŠKODA Connect Care Connect szolgáltatásai a Kodiaq, Superb vagy Octavia vásárlását követő egy éven át térítésmentesen állnak rendelkezésre. Ezt követően a távelérési funkciók díj ellenében, míg minden további Care Connect-szolgáltatás (proaktív szolgáltatások és segélyhívás) további 13 éven át ingyenesen vehető igénybe.

Hasonló az Infotainment Online ajánlata is, ahol a szolgáltatások az első évben díjmentesek, majd térítés ellenében hosszabbíthatók meg.

Bővebb tájékoztatásért forduljon bizalommal ŠKODA-értékesítő kollégáinkhoz a feltüntetett elérhetőségek bármelyikén:

Márton Katalin
ŠKODA-értékesítő
+36 1 421 8224
kmarton@porschem5.hu

Szabó Ödön
ŠKODA-értékesítő
+36 1 421 8225
oszabo@porschem5.hu

Bertalan László
ŠKODA-értékesítő
+36 1 421 8223
lbertalan@porschem5.hu