Újdonság a ŠKODA-ról
2017.09.27.

Új Karoq, a csúcstechnológiás ŠKODA-modell

A 2017-es év vége sem zajlik eseménytelenül a ŠKODA márka háza táján, hiszen idén ősszel Frankfurtban debütált a legújabb modell, a Karoq. A hazai márkakereskedők kínálatában már most is megtalálható az autó, lehetőség van a konfigurációra, sőt már a modell megrendelésére is, de ahhoz, hogy fizikai valójában is megtekinthessük, még december elejéig várnunk kell.
Skoda Karoq

A modell értékesítéséhez köthető újdonság, hogy az első 100 Karoq-megrendelő, aki 2017. december 31-ig szerződik az autóra, ajándékba kap egy Driving Camp vezetéstechnikai oktatásra beváltható vouchert (www.drivingcamp.hu).

A modell a piacon még szintén frissnek mondható Kodiaq kistestvéreként érkezik, továbbra sem nélkülözve a már megszokott Simply Clever megoldásokat, a kényelmes és élhető belső teret.

Jelenleg a ŠKODA Karoq a legtöbb digitális megoldást használó modell a ŠKODA modellpalettáján. A következőkben ezekből a technikai megoldásokból szemezgetünk.

A ŠKODA Connect, amely már az Octaviához, a Superbhez és a Kodiaqhoz is elérhető, ebben a modellben is megtalálható. Az autó új mobil online szolgáltatásai két kategóriára oszlanak: az Infotainment Online szolgáltatásai információt és navigációs támogatást kínálnak, míg a Care Connect műszaki hiba és vészhelyzet esetén nyújt segítséget.

Az autó és az okostelefon közötti intelligens összeköttetés a ŠKODA Karoq esetében új szintre érkezett. Az induktív töltést is kínáló MobilBox az okostelefont a jármű tetőantennájához kapcsolja, s egyúttal vezeték nélkül tölti a készüléket.

A fedélzeti wifihálózattal az utasok bármikor csatlakozhatnak a világhálóra, és a Karoq az első ŠKODA, amelynek funkciói akár kézmozdulatokkal is kezelhetők.

A személyre szabható indítókulcsban tárolhatók a vezetői profilok, valamint a vezetői asszisztens és az infotainmentrendszerek beállításai.

Ez a cseh gyártó első olyan autója, amelyben már digitális műszerpanel kapott helyet.

Az egyéni igényekre szabható kijelzők összeköttetésben állnak az infotainmentrendszerrel.

A digitális műszeregység a következő elrendezéseket kínálja:

A hagyományos elrendezésben (Classic) a sebesség- és a fordulatszámmérő egyaránt kerek körműszer formájában a kijelzőfelület jobb és bal oldalán jelenik meg. A köztük rendelkezésre álló terület egyénileg konfigurálható, például az éppen futó szórakoztató program vagy a navigációs térkép számára. Utóbbi igény szerint nagyítható (zoom).

A digitális elrendezés (Digital) a panel teljes szélességében végighúzódó központi kijelzőfelületet kínál, például az éppen futó szórakoztató program vagy a navigációs térkép megjelenítésével. Alatta és felette kisméretű digitális kijelzők számára áll rendelkezésre hely, mint például a pillanatnyi sebesség, a sebességfokozat-ajánlás, a felismert közlekedési táblák kijelzése számára.

Az információs elrendezés (Infoprofile) középen nagyméretű kijelzőfelületet kínál, amely egyebek mellett a navigációs térképet mutathatja. Balra, jobbra és a térkép felett igény szerint további információk jeleníthetők meg.

Az egyszerűsített elrendezés (Reduced) két nagyméretű mezőjén a sebesség és a rendelkezésre álló hatótáv látható. Emellett bizonyos alapadatok is megjelennek a kijelzőfelület alsó és felső részén. Aktivált útvonalvezetés mellett a navigációs nyíl középen tűnik fel.

Ambition felszereltségi szinttől fölfelé elérhető a Vezetői profil lehetőség, amely a Normal (normál), Sport, Eco (gazdaságos), Individual (egyéni) és Snow (hó, a 4×4 változatok esetében) menetprogramokat kínálja.

És ez még messze nem a vége!

Bővebb tájékoztatásért forduljon bizalommal ŠKODA-értékesítő kollégáinkhoz a feltüntetett elérhetőségek bármelyikén:

Márton Katalin
ŠKODA-értékesítő
+36 1 421 8224
kmarton@porschem5.hu

Szabó Ödön
ŠKODA-értékesítő
+36 1 421 8225
oszabo@porschem5.hu

Bertalan László
ŠKODA-értékesítő
+36 1 421 8223
lbertalan@porschem5.hu